Pui cu miere si lamaie (NU este dulce!)

Lady Io a precizat inca din titlu ca aceasta minunatie de mancare nu este dulce, pentru ca stie ca mierea langa pui ar putea sa va puna pe fuga. Deci nu, nu este o mancare dulce (ma rog, daca turnati borcanul de miere in cratita, ar putea sa deveni chiar prajitura, asta depinde de voi). Este, evident, o reteta arabeasca.

Bun, pornim de la trei elemente de baza (patru, daca numaram si puiul – mai exact piept de pui): miere, cardamom si piper.

pui_2

Mierea (cam 2-3 linguri) se amesteca bine cu cardamom si piper (minim o lingurita de fiecare). Cu acest amestec se ung bine bucatile de pui (Lady Io a taiat doi piepti de pui in bucati de circa 10 cm).

 pui_1

Puiul astfel uns se acopera si se lasa cateva ore in frigider, la marinat (minim doua ore).
Cand sunteit gata de trecut la pasul urmator, infierbantati putin ulei de masline intr-o tigaie. Prajiti putin bucatile de pui, pana cand devin aurii.

pui_4

Decojim o lamaie si o taiem felii, asezandu-le pe fundul unui vas de yena cu capac.

pui_3

 Bucatile de pui, impreuna cu marinata, se pun in vasul de yena, peste lamaie, si se pune capac. Vasul se pune la cuptor, la foc mic, si se lasa cam 30-40 de minute. Rezultatul trebuie sa arate ca in fotografia de mai jos. Si este deliciooooos!

pui_5

9 responses to “Pui cu miere si lamaie (NU este dulce!)

  1. Bine, ma predau, nu este dulce!
    Promit ca voi incerca si eu. Mi s-a parut chiar tentant.
    Pot pune chiar si doua frunze din noul oregano care salasuieste la mine in balcon? Crezi ca se potriveste, sau mai bine il las pentru altceva??

    • Aha, deci ti-ai dat seama ca titlul ti se datoreaza oarecum. Oregano? Se potriveste, sigur, dar nu la pui, ci la mine in balcon 🙂

      ________________________________

  2. Good choice!

  3. Sir Io is a lucky man ;)) Ceea ce nu pot spune si despre Gomez, pentru care nu gatesc aproape niciodata dintr-o multime de motive. Cred ca mi-ar placea sa gatesc, dar nu ma vad facand lucrul asta decat daca nu as avea o alternativa (cum am acum: bunici care gatesc). :-<

    • Mie imi place sa gatesc, insa nu prea des, recunosc 🙂
      Daca as face-o zilnic, ar deveni un „trebuie” in loc de „imi place” si nu ar mai fi asa de distractiv.

  4. Wow, arata delicios, e pe to do list! Dragut blog, si amuzant! 🙂

  5. Eu știu o variantă din acest fel, cu zahăr brun. Și de fiecare dată când prepar lumea sare în sus: dulce!

    Dar combinația asta de arome e bestială. 😀

Lasă un comentariu