Falafel

Stiu ca va era dor de Lady Io, sper ca nu ati uitat-o. Lady Io nu are niciun fel de scuza pentru absenta nemotivata, asa ca o sa treaca direct la subiectul zilei, nu inainte de a va recomanda un film de exceptie.

Falafel-ul seface in felul urmator: se cumpara un plic cu praf de falafel de la supermarket 😀 (adica faina de naut cu diverse condimente arabesti). Se amesteca cu apa si se lasa o ora sa se umfle nautul, apoi se formeaza chiftelutele. In mod normal, se pun la prajit in ulei la fel ca orice chiftelute. numai ca Lady Io a inceput sa se cam fereasca de prajeala, asa ca a pus chiftelutele sa se faca in cuptor, intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Au iesit foarte bune si deloc grase.

Intre timp, Lady Io a pregatit si cus-cus: l-a amestecat cu un pic de ulei de masline si apoi l-a acoperit cu apa fierbinte. L-a lasat cateva minute sa se inmoaie, in timp ce taia niste ardei rosu.  Cus-cusul trage in acelasi timp si apa, deci in mod normal nu ar trebui sa mai ramana apa deasupra lui. Daca a ramas, se scurge. In loc de apa puteti folosi zeama de la supa.

Lady Io a perpelit apoi cuscus-ul impreuna cu ardeiul rosu si cu amestecul de condimente 7 Spices intr-o tigaie pana cand a devenit lipicios (astfel incat se sa formeze bulgari de cus-cus)

Apoi Lady Io a pus pe farfurii cateva chiftelute, o lingura de cus-cus, una de ceapa taiata marunt, una de ardei verde taiat marunt si una de ardei rosu taiat marunt.  Se poate adauga orice fel de leguma. Amestectul de arome si gusturi este minunat.

Puteti incerca aceasta reteta in timpul postului care vine. Este hranitoare si gustoasa in acelasi timp.

Pofta buna!

* cus-cus se gaseste in supermarket-uri, preferatul lui Lady Io este cel de la Divella. Se poate inlocui cu graul zdrobit fin din magazinele turcesti.
* plicurile cu praf de falafel se gasesc in supermarket-uri (Mega Image, de exemplu) si in magazinele arabesti. Nu contin E-uri si alte mizerii, doar ingrediente naturale (cel putin asa scrie pe eticheta)
* 7 Spices sau 7 Pipere ( 😀 ) este un amestec de condimente arabesti extrem de parfumate. Daca va plac aromele mancarurilor arabesti, nu va veti mai putea lipsi de ele. Se gasesc in supermarket-uri (Mega Image, din nou, fara reclama platita) si in magazinele arabesti.

2 responses to “Falafel

  1. vai, niste chiftelute din alea tare as manca si eu… 😀

Lasă un comentariu