Sandvis cu lipie si branza de capra

Daca Sir Io are micul sau dejun preferat, la fel si are si Lady Io.

Sandvisul se face pornind de la o bucata de lipie, o rosie taiata felii si cateva feliute de branza de capra.

Lipia se desface, iar inantrul ei se introduc cu grija branza, peste care se presara niste plante aromatice si feliutele de rosie (in cazul de fata am folosit rosii cherry), peste care se presara un pic de sare.

Se pune sandvisul astfel format fie in cuptor, fie intr-un prajitor de paine special pentru sandvisuri.

Se scoate dupa ce branza a inceput sa sfaraie in urma topirii si lipia s-a prajit dupa gustul vostru.

Aromele se intrepatrund intr-un mod inegalabil in acest sandvis, care constituie un mic dejun usor, de primavara.

Pofta buna!

PS Daca vi se pare prea subtire lipia, puteti sa o indoiti in loc sa introduceti ingredientele in ea.

Anunțuri

9 responses to “Sandvis cu lipie si branza de capra

  1. ha, vad ca e cu adevarat saptamana sandvisurilor! branza aia arata de milioane. yum yum :)!

  2. Incearca „La Colline” cu verdeata, de la Napolact. E cea mai buna branza de capra mancata de mine pana acum.

    • Ai dreptate, este foarte buna. Pe cea cu verdeata o folosesc mai ales in salate. Am mai folosit-o si in sandvisuri, insa nu se topeste la fel de bine ca asta din fotografie, in plus mie imi place si cea cu mucegai alb.

  3. Acest sandvis se numeste Halloomy,este dupa cate stiu reteta Greceasca.Se foloseste o branza speciala care se numeste chiar „halloomy”nu stiu daca si in Romania este pe piata.Se mai poate prepara si altfel,de ex.lipia se taie in 2 parti egale ,se incalzeste in toister,branza taiata felii se pune pe plitaa incinsa intorcandu-se de pe o parte pe alta pana se rumeneste putin ,nu prea mult ca sa nu se inmoaie prea tare ,apoi se introduce in bucata de lipie calda ,impreuna cu o felie de rosie .Nu mai e nevoie de sare ,branza are suficienta .Totul se prepara foarte repede ,este gustoasa se poate folosi si ca aperitiv.Mai incercati si altceva ,tot de la Greci ,castravete crud ,dat prin razatoarea mare ,curatat in prealabil de coaja si stors de zeama in exces ,se amesteca cu sos de iaurt cu usturoi si cu marar tocat marunt.Pofta mare ,nu ingrasa!

    • Nu cred ca are un nume, este un sandvis umplut cu diverse – in cazul de fata branza de capra si rosii –  si pus la aparatul de prajit paine. Branza despre care spui se gaseste si in Romania, dar nu am luat niciodata. Desi cred ca am mancat candva asa ceva, in Grecia. Am vazut ca se gaseste si in magazinele libaneze, banuiesc ca este una dintre acele mancaruri pe care toate popoarele mediteraneene si le revendica. De altfel, cred ca este o branza speciala care se topeste inauntru, dar nu se scurge pe plita. Nu stiu daca este de capra, mai degraba cred ca e de oaie.

      Multumesc de reteta, seamana un pic cu tzatziki, nu?

  4. Acest sandvis se numeste Halloomy,este dupa cate stiu reteta Greceasca.Se foloseste o branza speciala care se numeste chiar „halloomy”nu stiu daca si in Romania este pe piata.Se mai poate prepara si altfel,de ex.lipia se taie in 4 parti egale ,se incalzeste in toister,branza taiata felii se pune pe plitaa incinsa intorcandu-se de pe o parte pe alta pana se rumeneste putin ,nu prea mult ca sa nu se inmoaie prea tare ,apoi se introduce in bucata de lipie calda ,impreuna cu o felie de rosie .Nu mai e nevoie de sare ,branza are suficienta .Totul se prepara foarte repede ,este gustoasa se poate folosi si ca aperitiv.Mai incercati si altceva ,tot de la Greci ,castravete crud ,dat prin razatoarea mare ,curatat in prealabil de coaja si stors de zeama in exces ,se amesteca cu sos de iaurt cu usturoi si cu marar tocat marunt.Pofta mare ,nu ingrasa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s