De fapt, este un sos foarte bun pentru orice.
Intr-o zi, cand lui Lady Io ii era pofta de spaghete, a dat iama in frigider si a gasit urmatoarele:
– vreo 4 rosii, pe care le-a taiat in cubulete dupa ce in prealabil le curatase de coaja
– cativa ardei kapia pe care i-a taiat in cubulete
– usturoi verde pe care l-a curatat si l-a tocat nu foarte marunt
Apoi, din camara a scos:
– amestecul de ierburi aromatice uscate (busuioc, cimbru, oregano, rozmarin)
– sare, piper, un pic de pul-biber (ardei rosu iute pisat)
– ulei de masline extravirgin
Le-a pus pe toate in oala, fara apa.
A pus oala pe foc si a amestecat un pic cu lingura de lemn. Rosiile lasa zeama, deci nu este pericol mare sa se arda.
Dupa ce au fiert un pic, Lady Io a zdrobit cu lingura o parte din rosiile si ardeii din compozitie, pentru a da consistenta sosului.
Usturoiul verde a dat o aroma speciala sosului, de aceea este important sa nu fiarba prea mult.
Pofta buna!
sa stii ca eu am invatat un truc de la mama, apropo de usturoi: il pun mai spre final. astfel isi pastreaza aroma. e valabil si pt cel verde, si pentru cateii de usturoi. iar sosurile cu rosii sunt preferatele mele! yum!
Ai dreptate, si eu maf fac asa cu usturoiul, cu patrunjelul.
daca puneai si 2 miini de spanac…
Nu aveam spanac. Data viitoare poate incerc.
Ioy ce bun!
Pofta buna, atunci! ::)