Sos de primavara pentru spaghete

De fapt, este un sos foarte bun pentru orice.

Intr-o zi, cand lui Lady Io ii era pofta de spaghete, a dat iama in frigider si a gasit urmatoarele:

– vreo 4 rosii, pe care le-a taiat in cubulete dupa ce in prealabil le curatase de coaja

– cativa ardei kapia pe care i-a taiat in cubulete

– usturoi verde pe care l-a curatat si l-a tocat nu foarte marunt

Apoi, din camara a scos:

– amestecul de ierburi aromatice uscate (busuioc, cimbru, oregano, rozmarin)

– sare, piper, un pic de pul-biber (ardei rosu iute pisat)

– ulei de masline extravirgin

Le-a pus pe toate in oala, fara apa.

A pus oala pe foc si a amestecat un pic cu lingura de lemn. Rosiile lasa zeama, deci nu este pericol mare sa se arda.

Dupa ce au fiert un pic, Lady Io a zdrobit cu lingura o parte din rosiile si ardeii din compozitie, pentru a da consistenta sosului.

Usturoiul verde a dat o aroma speciala sosului, de aceea este important sa nu fiarba prea mult.

Pofta buna!

6 responses to “Sos de primavara pentru spaghete

  1. sa stii ca eu am invatat un truc de la mama, apropo de usturoi: il pun mai spre final. astfel isi pastreaza aroma. e valabil si pt cel verde, si pentru cateii de usturoi. iar sosurile cu rosii sunt preferatele mele! yum!

  2. daca puneai si 2 miini de spanac…

Lasă un răspuns către Zazuza Anulează răspunsul