Lady Io inca mai gateste: gustari cu creveti

Doar ca nu a mai prea facut fotografii.

Copii, va rog sa va notati repede cum se fac cele mai delicioase gustari cu creveti.

Lady Io a mers la magazin, a cumparat 1/2 de kg de creveti decorticati congelati si apoi s-a uitat uimita la ei: dar eu n-am facut niciodata creveti, ce sa fac?

Reteta 1

Crevetii au fost fierti in apa cu sare.
Separat, Lady Io a facut un sos din: zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper, verdeturi si mustar (cel mai curat mustar pe care-l puteti gasi, care nu are agenti de ingrosare si alte astfel de lucruri neplacute – este de obicei si cel mai ieftin). Toate astea se bat bine impreuna, se adauga, in functie de gust si un pic de zahar si voila! sosul este gata.

Pe o felie de paine proaspata se pun crevetii, se adauga deasupra sos din plin, 2-3 felii de castravete si gata gustarica.

Reteta 2

Aceasta reteta nu este foarte diferita de prima. Diferenta este doar in modul de preparare a crevetilor.

Acestia au fost pregatiti in tigaie, cu ulei de masline, sare si usturoi. Ladz Io, uituca asa cum o stiti, a uitat sa puna capere. Nu conteaza, rezultatul tot delicios a fost. Spre sfarsit a adaugat si un ardei rosu taiat in cubulete.

Sosul este acelasi ca-n reteta de mai sus. Painea a fost prajita, crevetii cu ardei pusi pe paine, sosul peste creveti si totul inghitit cu mare placere.

Pofta buna!

Si, fara nicio legatura cu subiectul, dar cu legatura cu dispozitia lui Lady Io, va invitam la un filmulet si un cantec:

Anunțuri

6 responses to “Lady Io inca mai gateste: gustari cu creveti

  1. wow, creveti, delicios! dar Chiti, ce zice Chiti?!

  2. Lui Chiti nu-i plac crevetii, mofturoasa mica…
    E inca la bunici, maine vine acasa/

  3. Si eu tot dispozitia asta o am!!! Ma enerveaza insa vremea asta, care nu aduce deloc a Craciun 😦

  4. Nu de la vreme vine dispozitia, ci de la ce (cine) ne inconjoara.

  5. mihaela patrascanu

    Reteta gustoasa pentru creveti:se spala crevetii sub un jet de apa rece(in functie de preferinte se pot si decoji),poi se ia o tigaie destul de incapatoare,se pune 4-5 linguri de ulei extravergin de masline,usturoi tocat marunt,maruntel(sau batut in piua),patrunjel tocat si cine prefera pepperoncino(chestie din aia iute,asemanatoare boiauei).Se adauga crevetii,se acopera tigaia,lasandu-i sa se coace in sucul propriu.Dupa de care se adauga picutz vin alb si se termina coptura…e foarte bun!!incearca….

    • @mihaela Imi pare bine sa te cunosc. Reteta ta suna bine, o voi incerca prima oara cand mai iau creveti 🙂

      ________________________________

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s