Spaghete cu rosii, usturoi si busuioc

Ca sa incepem cu o paranteza, stiti ca Lady Io nu ii are la inima pe cei care considera ca locul femeii e la cratita. Printre altele, si pentru ca unele femei nu ar trebui sa fie lasate in preajma cratitelor. Poate doar ca sa le spele.

In urma cu cativa ani, Lady Io avea o colega tare simpatica, din categoria: eu stiu tot si le invat si pe celelalte ce trebuie sa faca femeia. Si anume: sa se marite, sa aiba grija de copii si de casa – fara sa deranjeze vreo secunda barbatul cu detalii gospodaresti.

Aceasta doamna le „certa” mereu pe mai tinerele colege care nu gateau zilnic. Pana cand Lady Io s-a prins ca ceva nu e in regula. Doamna „gatea” spaghete cu sos din borcan, gata facut. Pai asta nu se numeste gatit, se numeste ca ai fiert niste paste si ai trantit un borcan cu ceva peste ele.

Lady Io nu vrea sa se gandeasca ce s-o fi ales de copiii doamnei, hraniti zilnic cu paste si sos din borcan.

Dar sa revenim la reteta zilei: sosul pentru spaghete se poate prepara foarte usor, cu ce ai prin casa. De exemplu, astazi Lady Io a aplicat principiul: decat sa ies din casa sa cumpar ceva, mai bine incropesc ceva cu ce am prin frigider.

Prin frigider rataceau cateva rosii, pe care Lady Io le-a curatat constiincioasa de coaja. A curatat o ceapa si cativa catei de usturoi, iar apoi a cules niste busuioc din ghiveci.

ingrediente

Toate ingredientele au fost apoi maruntite, o oala a fost pusa pe foc, iar Lady Io a calit un pic usturoiul si ceapa, a adaugat rosiile si busuiocul, a pus un pic de sare si un pic de piper si le-a lasat sa fiarba. Si gata sosul.

sos

Evident, intre timp fiersesera si pastele.Lady Io a turnat sosul peste spaghete si a rasuflat usurata ca nu a trebuit sa mearga la cumparaturi.

spaghete

Restul e istorie…

Anunțuri

5 responses to “Spaghete cu rosii, usturoi si busuioc

  1. Miam, miam! Pare foarte reuşit! Eu sunt o pisică încă tinerică şi aş vrea să ştiu o dată pentru totdeauna: spaghetele (pastele) îngraşă sau nu?
    Cât despre reţetă, trebuie să descopăr şi eu busuiocul… E vorba de clasicul busuioc, da? Chiar dă gust? Am preperat odată un ceai de busuioc şi singura similitudine pe care am găsit-o a fost cea cu gustul de săpun!

    • Nu stiu sa-ti spun daca ingrasa. Cred ca depinde si de sos. Busuiocul in mancare da o aroma foarte placuta. Eu am pe balcon, intr-un ghiveci, asa ca-l culeg proaspat. Il pun si in salate, si in mancaruri. Este si foarte sanatos. Se gaseste si in piata vara.

      ________________________________

  2. mihaela patrascanu

    astea chiar is preferatele mele!!!la mine sunt de casa ,le fac zilnic….un sfat pt o reteta noua :in loc de spaghete pune pasta scurta si in sos la sfarsit adauga mozzarella,taiata mici cubulete…sau in loc de pasta scurta se poate pune gnocchi….

    • Pasta scurta? Eu folosesc de exemplu Bariila nr.1, imi plac pastele foarte subtiri de la ei. Gnocchi – am deja poze de la alta reteta, pun zilele astea.

      ________________________________

  3. mihaela patrascanu

    da asa de la barilla,incearca ”penne” e o pasta scurta,si adaugi mozzarella la sos….sa vezi ce se intinde:))si mai adauga un pic de busuioc spre sfarsit…simti ce parfum…))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s