Pui aromat cu iaurt

Lady Io a cumparat niste piept de pui si se intreba cum sa-l gateasca. Pana la urma, s-a gandit sa inventeze o reteta proprie.

In primul rand, a iesit in gradina si a cules cateva ierburi (gradina inseamna, de fapt, cateva ghivece de pe balcon): rozmarin, cimbru, busuioc, oregano si menta.

Pui_aromat_1

A taiat puiul cubulete si a turnat deasupra lui iaurt si verdeturile de mai sus, tocate marunt.

Pui_aromat_2

A amestecat bine si apoi a lasat tot amestecul la frigider circa doua ore, pentru ca aromele sa patrunda bine iaurtul si carnea.

pui_aromat_3

Intr-o tigaie a pus un pic de ulei, ceapa si usturoi, pe care le-a calit putin, apoi a turnat deasupra puiul cu tot cu marinata. A mai pus un pic de sare, piper si pul-biber.

A amestecat bine si a pazit sa nu se lipeasca mancarea. Rezultatul a fost un pui fraged, foarte aromat si foarte gustos.

pui_aromat_4

Lady Io nu exclude posibilitatea sa nu fi fost prima care s-a gandit la aceasta reteta. Insa pentru ca nu a citit-o sau auzit-o nicaieri, o considera creatie proprie.

Anunțuri

5 responses to “Pui aromat cu iaurt

  1. E nu as fi pus pieptul de pui la marinat in iaurt, ci l-as fi pus cu vin/ulei/otet balsamic cu mirodeniile respective si pe urma dupa ce se rumenea nitel in tigaie, ii puneam iaurtul … sau mai degraba i-as fi pus smantana si un pic de gorgonzola

  2. Am incercat si eu reteta ta, a iesit ceva delicios! Multumesc frumos!

    @MissZebra, deja e o poveste apraope clasica sa marinezi carnea in vin si otet…

    • @Andreea
      Bun venit!
      Ma bucur ca ti-a placut! Cred ca esti prima care incearca o reteta si se si intoarce sa imi spuna cum a fost. Asa ca iti multumesc

  3. mihaela patrascanu

    Buna Lady,
    In primul rand ma bucur k ti-a placut reteta mea de creveti,e f gustoasa,eu stau in ialia de 7 ani,deci…
    Revenind la subiectul principal,in primul rand pt @miss zebra:scuze dar puiul la marinat in otet si mai ales balsamic nu prea merge,eu il pun la marinat cu ulei extravergine de masline ,un pic de vin alb cu usturoi taiat feliute,rozmarin,telina taiata bucatele si mirodenii,iese f fraged.
    Vreau sa iti propun si io o reteta de pui:
    un piept de pui sau 2(depinde de nr persoanelor),o ceapa medie,1 morcov,o tulpina de telina ,2 catei de usuroi,4 linguri ulei masline,70g de bacon taiat feliute,rozmarin,salvie,300g rosii decojite(sau sos rosii),patrunjel,sare si piper.
    Dupa ce se spala piepul de pui se taie in bucati.Intr-o tigaie se pune uleiul cu toate legumele tocate marunt,se pune bacon-ul,se lasa un pic la rumenit dupa care se adauga puiul taiat lasandu-se sa se rumeneasca deasemenea.Se sareaza,pipereaza ,se uda cu vinutul(cum zice alex)si se lasa sa se evaporeze la foc vioi.Se adauga ierburile(roxmarin,salvie)si rosiile strivite.Se acopera olicica si se lasa la foc mic 3o min.Se adauga sare,patrunjel tocat fin si e ideal servit cu mamaligutza.Pofta buna!!!

    • Imi plac discutiile astea, sunt gustoase 🙂 Ar trebui sa-ti faci un blog de gatit, sigur as gasi multe idei bune la tine.

      ________________________________

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s