Poate va era dor de Lady Io si retetele ei fantastice.
In primul rand, cu caisele nu s-a intamplat inca nimic, dar stati pe aproape, ca urmeaza cat de curand.
Hai sa vedem cum a facut Lady Io dovlecei si rosii umplute.
Mai intai, a scobit rosiile si dovleceii cu o lingurita mica:
Apoi, Lady Io s-a ocupat de umplutura:
– carne tocata de vita (in cazul de fata, a fost vorba si de niste porc, dar asta nu e chiar parte dintr-o reteta turceasca)
– ceapa verde
– usturoi
– multa menta proaspata
– miez de dovlecel si rosie (de la legumele care urmeaza sa fie umplute)
– orez
– cateva picaturi de ulei
– sare, piper, pul biber
Toate acestea se amesteca bine, iar apoi se umplu legumele scobite cu acest amestec. Orezul creste in volum, asa ca nu trebuie umplute chiar pana sus.
Nu va grabiti, nu s-a terminat cu pregatirile! Trebuie facut si un sos in care urmeaza sa fiarba dovleceii. Lady Io a pus asa: vreo 4-5 rosii mai moi, miez de la dovleceii scobiti, sare, piper, un pic de ulei, un pic de pul biber, un pic de apa.
Apoi a pus cratita la foc mic si a supravegheat indeaproape, fara sa se abtina de la facut poze:
Dupa catava vreme, Lady Io a scos cu grija o rosie umpluta si a verificat daca este gata. Mancarica era gata:
Gustul a fost de vis – dovleceii si rosiile, dar si sosul in care se scaldau erau un deliciu. Mancarea a fost prea putina, atata va pot spune.
am facut in vikend dulceata de caise! delicioasa! e drept insa, ca e 99% meritul mamei :)). cat despre dovlecei si rosii umplute, si mama face ceva similar. mmmmmmm, un deliciu!
Zazuza, tu ti-ai tinut promisiunea. Eu am ajuns pana la urma la Sinaia, deci am o scuza :-). Cand am fost la Istanbul, imi luam in fiecare zi aceeasi mancare: dovlecei umpluti. Pur si simplu nu ma saturam de ei :-))
________________________________
Trebuie incercata si asta cumva;)