Neba in bucatarie: pastrama de oaie

Nu cred ca v-am povestit vreodata despre Neba. Este prietena (imaginara sau nu) a lui Lady Io, care are parte de experiente de NEBAnuit in bucatarie.

Intr-o frumoasa dupa-amiaza, NEBA s-a gandit sa faca niste pastrama de oaie la cuptor, asezonata cu ierburi aromate (rozmarin, cimbru, oregano, eventual si un pic de menta, de fapt mai multa menta pentru o oaie de-menta), mult usturoi si ceva vin alb (pus la sfarsit, cu cateva minute de a scoate carnea din cuptor).

A pus deci Neba carnita in tava, a infipt in ea voiniceste cateii de usturoi, a uns totul bine cu un pic de ulei de masline si ierburi din amestecul precizat mai sus, a pus un pic de apa in tava (nu prea mult, ca e friptura, nu fiertura), nu a pus sare, pentru ca pastrama este oricum sarata, a acoperit cu staniol si s-a dus, epuizata de atata efort, sa se intinda un pic.

Cateva ore mai tarziu a trezit-o mirosul. Mirosul de oaie arsa, care a umplut si bucataria, si blocul, si cartierul (rusinica, Neba!). Si care nu a mai iesit din bucatarie cateva luni intregi.

Carnea, mai exact bucata carbonizata si puternic mirositoare, se contopise cu tava, astfel incat au fost aruncate impreuna, imbratisate pentru eternitate.

Dar aceasta este numai una dintre aventurile Nebei in bucatarie. Stati pe aproape pentru a afla noile sale aventuri. Daca o cunoasteti si voi pe Neba si aveti intamplari de NEBAnuit din bucatarie, scrieti-i lui Lady Io pe adresa cunoscuta si vor fi publicate aici, spre invatatura de minte tuturor gospodinelor din lume.

Reclame

2 responses to “Neba in bucatarie: pastrama de oaie

  1. nu pot sa cred :))… cat despre miros, noua ne-a curs odata in cuptor niste grasime. iti imaginezi ce nori de fum au iesit, si cum, tot asa, a mirosit casa multa vreme a ars. noroc ca ne-am mutat :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s